Perfect Nails World Wide Főoldal Kapcsolat Területi képviselők Viszonteladók Rólunk Hírlevél Karrier Regisztráció Bejelentkezés

Körmös szakkcikkek és sajtó anyagok

12. Körömpalota sikerek!

Nagy sikerrel zajlott a 12. őszi Körömpalota 2013. október 6-án a Stefánia palotában.
Számos érdeklődő és körmös szakember látogatott el a rendezvényre, hogy megismerjék a 2013-as ősz/tél legújabb trendjeit, köröm irányzatait és a Perfect Nails új kollekcióit.

Az érdeklődő tömeg nagy figyelemmel kísérte végig az egész napos előadásokat, a Perfect Nails trénerek csodálatos körömalkotásait, a Nail Star 8 internetes körömdíszítő verseny nagyszabású díjátadóját és Lakatos Márk stílusterápia előadását. A neves stylist előadása után még 3 szerencsés hölgynek személyes stílustanácsadást is adott!
Újdonságként mutatkozott be a Tréning terem, ahol 3 különböző asztalon folytak az ingyenes oktatások egész nap. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tréningeken nem maradtak szabad helyek, minden asztal megtelt. A jelentkezők testközelből ismerkedhettek meg a Perfect Nails, Orly és NSI újdonságokkal az egyes gyakorlati oktatások során.
Első alkalommal került megrendezésre a Palota Kupa, ahol a NailStar 8 versenyen indult munkák indulhattak és a látogatók szavazatai alapján került ki a Palota Kupa győztese a Körömpalota délutánján.
Ismét helyet kapott a természetes körömápolás és pedikűr is a Körömpalota program sorozatában, ahol a szakemberek közelebbről megismerkedhettek a szakma rejtelmeivel. A vásártéren ismét fergeteges és különleges akciók várták a látogatókat a Perfect Nails minőségi műköröm alapanyagokra és újdonságokra.

 

Speciális körömformák kezdetektől napjainkig

Néhány évvel ezelőtt, amikor először találkozhattunk a hegyes stiletto körmökkel, bizony a csodájára jártunk. Egészen addig a szögletes, a kerek, a mandula körömformákon kívül mással nemigen dolgoztunk és ez a nagyon hosszú és látványos forma szinte megbotránkoztatta az érdeklődőket. Azóta megszoktuk, mitöbb, megszerettük ezt a formát, amely kecsessé, nőiessé varázsolja viselőjét.  A stiletto megjelenése után szinte folyamatosan megismerkedhetünk az újabb és formákkal, amelyek ma már széles tárházat biztosítanak a műkörmöt kedvelők számára. Lássuk tehát, hogy a mai kor modern nője milyen körömformákból tud szemezgetni. (Hagyományos formák: Szögletes köröm , Tompított szögletes, Kerek,  Mandula)

Modern formákModern körömformák - Perfect Nails 

Stiletto:

Jelentése: hegyes tőr, tűsarok. Hegyes forma, oldalai fentről nézve teljesen egyenesek, egyenlő szárú háromszöget formáznak és oldalról nézve is, a stresszpontoktól indulva a köröm hegyéig egyenes vonalat adnak. A köröm szabad szélénél a köröm középvonala és az oldalvonalak egy pontban találkoznak. A magassági pont a körömlemez felénél vagy hátsó harmadánál, kissé magasabban van, hogy a körömlemezhez képest hosszú szabadszélnek stabilitást adjon

Gótikus stiletto:

A gótikus, a hagyományos formához képest hajlítottabb, kecsesebb. A körmöket a készítés közben erősen hajlítjuk, ezáltal fentről nézve sokkal keskenyebb, szemből nézve pedig kereszt irányban sokkal íveltebb. A szabadszél hosszabb, mint a hagyományos stiletto forma estén, ezért a magassági pont is magasabban van, hogy a hosszú szabadszél statikailag erős maradhasson.

Gótikus mandula:

A hagyományos mandula forma modernebb fajtája, mely erősebben hajlított, ezáltal szemből nézve íveltebb, fentről nézve pedig keskenyebb, erősebben szűkülő. Oldalról nézve erősebb magassági pont szükséges a kecses forma stabilitásához. Hosszát tekintve azért, hogy a szűkülő forma igazán szépen mutasson, normál sablon esetén körülbelül L-es méretet érdemes készítenünk.

Pipe:

A pipe jelentése cső, neve a cső szerű formára utal. Alapja a hagyományos szögletes forma, azonban sokkal íveltebb, hajlítottabb. Oldalai fentről és oldalról is párhuzamosak, az oldalvonalak teljesen egyenesen futnak. A köröm vége oldalról nézve nem derékszöget zár be, hanem ferdén fut a köröm sarkától a köröm középvonala felé. Fentről nézve a köröm vége íves, kerek, akárcsak a normál kerek formánál. A magassági pont és az ív nem a hagyományos, ívelt formát adja, hanem a magassági ponttól a köröm szabadszéle felé haladva teljesen egyenesen, az oldalvonalakkal párhuzamosan fut.

Stiletto - pipe: (orosz mandula)

Ez a forma két speciális forma keverékéből jött létre - oldalról nézve pipe, fentről nézve stiletto formára hasonlít, így egyesíti a stiletto kecsességét és a pipe stabilitását. Fentről nézve oldalai nem párhuzamosak, hanem összetartanak, oldalról nézve azonban az oldalvonalak egyenesek, vízszintesek. A köröm vége a pipe-hoz hasonlóan hegyes, legalább 45fokos szöget zár be. A szűkülő oldalaknak köszönhetően a köröm vége fentről nézve már nem kerek, mint a pipe-nál, hanem hegyesebb, keskenyebb formát ad.

Edge:

Jelentése: él. Nehézségét a párhuzamos oldalak és az egyenes oldallapok adják. Oldalról nézve az oldalai vízszintesek, fentről nézve pedig egyenesek, egymással párhuzamosak. A köröm vége oldalról nézve kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm vége fentről nézve is különleges - a párhuzamos oldalak a köröm szabadszéle felé haladva éles szögben megtörnek és egyenes oldalú háromszöget formáznak. Szemből nézve a köröm nem íves, hanem ék alakú, középen határozott töréssel. Ez a törés nem csak a köröm alján, hanem a felületén is látható éles gerincet képez, amely a köröm középvonalánál fut végig a szabadszélen, egészen a körömágy feléig. Ennek az ék alaknak köszönhető, hogy a köröm szabadszéle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Hybrid:

Jelentése: hibrid, keverék. Ez a forma a stiletto és az edge keveréke, amely egy hagyományos stiletto köröm, a középvonalnál éles gerinccel. Szinte minden szempontból a siletto köröm jegyei láthatóak rajta: egyenes, egy pontba összefutó oldalvonalak és középvonal jellemzi. A köröm középvonalánál azonban alulról nézve és a felületen is ék alakú gerinc fut végi a körömágy feléig. Szemből nézve a köröm szabadszéle nem ívelt, hanem az edge körömre jellemzően egyenes oldallapokból áll.

Bridge:

Jelentése: híd. Az edge köröm alapján készült, de nem egy élet látunk középen, hanem kettőt, amelyek híd szerűen egy fordított V alakot formáznak. Oldalról nézve az oldalak itt is vízszintesek, fentről nézve egyenesek, egymással párhuzamosak. A köröm vége oldalról nézve kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm vége fentről nézve egyenes oldalú háromszöget formáznak. Szemből nézve nem íves, hanem a háztetőhöz hasonlóan ék alakú, középen határozott töréssel, mely csak a köröm alján látható. A köröm felszíne egyenes, vízszintes, amely két éles gerincet képez, a szabadszél hegyétől a stresszpontok irányába. Fentről nézve a gerincek V alakot formáznak. A köröm szabadszéle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Wedge:

Az edge és a pipe körömforma speciális változata, ahol a köröm vége összezáródik. Odalról nézve az oldalai vízszintesek, fentről nézve azonban egyenesek, de szűkülnek, a hegyénél pedig teljesen összezáródnak. A köröm vége oldalról nézve az edgenek megfelelően kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm felülete kerek, tehát nincsen jelen az edge-re jelemző gerinc. A magassági pont és ív megegyezik az edge formánál megismerttel, a középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Monroe:

A szögletes köröm kecsesebb változata, ahol az oldalvonalak szűkülnek. Oldalról nézve a köröm oldalai vízszintesek, fentről egyenesek, de enyhén szűkülnek. A köröm vége egyenes, a sarkok pedig a szögletes formának megfelelően élesek. A középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak.

Blair:

Extrém, balance pontos, mélyen alátámasztott, erősen hajlított forma. Karcsúságát a hajlításon túl az oldalívek erősítik. Felülnézetből karcsú stiletto, oldalnézetből erős oldalfalakkal támasztott hajlított extrém forma. Viselete rendkívül stabil és kényelmes.

Finch:

Jelentése pinty, mert hasonlít a pinty csőréhez. Balance pontos köröm, mely átmenet az orosz mandula és az Edge között. A különbség az, hogy ennek a körömformának nincs éle. Különlegessége, hogy főként zseléből készül, míg a korábbi extrém formák többnyire porcelánból készültek. Kecses forma, kényelmes viselet.

 

Darabos Évi


A KÖRÖMÁGYHOSSZÍBBTÁSI TRENDEK

A körmös világ mérföldkövének nevezhetjük azt a pillanatot, amikor megalkották azt az anyagot, amivel a körömágyat formázhatjuk, nyújthatjuk. Ez a természetes, hússzínű anyag nagy segítséget nyújt azoknak, akiket nem hosszú, keskeny körömággyal áldott meg a természet, vagy akiknek letört/beszakadt a körme és ezáltal sérült a körömágy is, illetve akiknek körömrágás miatt deformálódott a körömágyuk.

Egyedi körömágyhosszabbítás

A hagyományos hófehér körömvég plussz cover hússzínű körömágy mellett egyre gyakrabban merül fel az igény valamilyen extrémebb, különlegesebb, egyedibb körömre is. Az extremitás a gyöngyházas fényű bőrszíntől a csillámos színeken át a valóban extravagáns, színes körömágyig terjedhet.

Körömágyhosszabbítás színes porcelánnal és színes zselével:

A rengeteg színű porcelánpor megannyi lehetőséget rejt a körömágyhosszabbításban. Az ún. magic színes porok áttetszős, vizes hatást, ugyanakkor apró, tüzes csillogást kölcsönöznek a körömágynak.

Az ún. sparkling porcelánok már igazi fémes hatást adnak a bennük rejlő fém őrleménynek köszönhetően.A gyöngyház fényű porcelánporok izgalmas lehetőséget jelentenek nem csak a francia vég, hanem a körömágy kialakításánál is. Minden szín esetében ügyelnünk kell arra, hogy a körömágy tövénél színátmenetet alakítsunk ki azért, hogy a lenövés láthatatlan legyen.

A színes zselékkel a porcelánokhoz hasonlóan többféle hatást érhetünk el. Az ún. pearl zselék gyöngyházas fényt, az ún. glamour zselék finom, visszafogott csillogást, a shimmer zselék erőteljesebb, tömörebb csillámlást, a metal zselék pedig igazi fémes hatást varázsolnak immár a körömágyra is. Arra azonban vigyáznunk kell, hogy a színes zselék felvitele előtt a körömlemezre mindig tegyünk egy réteg színtelen zselét. Erre a célra kiválóak a platinum erősségét adó átlátszó zselék.

Az anyagok hatásait tovább fokozhatjuk, ha hozzájuk keverünk olyan anyagokat, amelyek egyedi fényt, csillogást biztosítanak. Ilyenek például a Mica selyemporok, amelyeket színtelen zselébe keverve a Mica selyemporok színét kapjuk, színes zselébe vagy porcelánba keverve pedig megváltoztathatjuk az alapszín fényét, tónusát.

Körömágyhosszabbítás manikűr tip-el:

A színes zseléket és porcelánokat nem csak a megszokott technikáknál használhatjuk, hanem a manikűr tipekkel is kombinálhatjuk. Az előkészített körömlemezre a mini vagy a legújabb, vastagabb szabadszélű, ún dupla manikűrtipeket felragasztjuk a körömlemez végére, a mögötte lévő, fennmaradó körömrészre pedig a színes, csillogó anyag kerül. Az anyagfelvitelre vonatkozó szabályok megegyeznek az épített technikánál használtakkal

Körömágyhosszabbítás lackgél-el:

A lackgélek, vagyis lakkzselék megjelenésével azok számára is több lehetőség tárult fel, akik nem szeretnének műkörmöt viselni. A megszokott francia hatást itt is változatosabbá tehetjük a körömágy hosszabbításával. Erre a célra egyedi színeket és hatásokat hozhatunk létre a különböző színű lakkzselék keverésével. Így előállíthatjuk a vendégünk kedvenc rózsaszín vagy barackos árnyalatát vagy egyedivé tehetjük őket gyöngyházas vagy irrizáló effektszínek használatával.

A színes körömágyak hatását tompíthatjuk a fehér francia véggel, de nyugodtan elrugaszkodhatunk egy kicsit és készíthetünk merész színes körömvéget. Ne vigyük azonban túlzásba a színeket és a különböző csillogó hatásokat, törekedjünk a harmóniára és ne felejtsük az örök szabályt: a kevesebb néha több.


London - Nailympics 2011 - Darabos Évi beszámolója

Minden évben szeptemberben rendezik meg Londonban a Nailympics nevű versenyt ahol több száz versenyző méri össze a tudását.

Idén a régebbi versenyszámok mellé (épített porcelán, tipes porcelán, zselé, díszítés, tip box, 3D fantasy) két új kategória is szerepelt: stiletto, ahol díszített köröm elkészítése volt a feladat és leoldható zselével készített manikűr, ahol fehér francia és egyszínű piros zselét kellett a körmökre felvinni.
Mindegyik versenyszámot három divízióban rendezték meg:
1 - azoknak a kezdő körmösöknek szánták, akik még soha, semmilyen versenyen nem vettek részt
2 - azoknak, akik már versenyeztek, de rangos versenyen még nem értek el első helyezést
3 - azoknak, akik nyertek már valamilyen rangos versenyen

Londonba már régóta szerettem volna kimenni, de az előző években a müncheni Európa Bajnokságokra készültem, ami októberben volt, így a londoni versenyt mindig a következő évre toltam és idén jött el az ideje, hogy végre ott lehettem. A felkészülést jóval a verseny előtt el kellett kezdenem, hiszen három versenyszámban is indultam, ráadásul azt is el kellett döntenem, hogy ki legyen az a két modell, akivel indulni fogok. A szállásfoglalást egy kicsit későn kezdtük el intézni, a londoni zavargások ellenére szinte minden szálloda a versenyhelyszín közelében telt házas volt, így egy külvárosi részen található hotelben kaptunk helyet.

A Perfect Nails csapatát Kolet Her Erikával együtt ketten képviseltük. Erika gondolt egy merészet és az ismerős pályának tűnő díszítő kategóriák helyett építő versenyszámokban indult.
Mivel több verseny is volt egy nap és a nekem érdekesnek tűnő stiletto pont a tip porcelán verseny előtt volt, ezért úgy döntöttem, hogy nem vállalmom túl magam, maradok a három építő versenynél: tip porcelán, épített porcelán, zselé.

koromolimpia_london (6)_1.jpg

Darabos Évi a Londoni Körömolimpián

Az utazás csütörtökön izgalmasan kezdődött, mert az egyik modellem, Irénke, Marosvásárhelyről jött és a gépe két órával a londoni gép indulása előtt szállt le, így egy kicsi aggódtam, nehogy késése legyen. Megkönnyebbültem, amikor csörgött a telefonom, hogy rendben és időben megérkezett a reptérre.
Innen együtt mentünk át a londoni géphez, ahol találkoztunk Laurával, a másik modellemmel és Erikáékkal.
Bár otthon alaposan becsomagoltam az eszközeimet, azért kissé féltem, hogy mi lesz belőlük, mire Londonba érnek.
Az idő szép volt, mégis késve indult a gépünk, mert néhány átszálló utat meg kellett várnunk, végül körülbelül félórás késéssel elindultunk a kifutópálya felé.
Irénke aznap repült először, a marosvásárhelyi repülőutat azonban nagyon élvezte és örömmel mesélte Laurának, hogy milyen jó is, amikor felszáll a gép, ő azonban első repülésére készülődve nem volt ennyire lelkes. A több mint két órás út alatt kis csapatunk a sztorizgatás közben összemelegedett és jókedvűen kémleltük Anglia partjait.
Már besötétedett, amikor leszálltunk a Gatwick-i reptéren, ahonnan még egy órás vonat és taxiút várt ránk.
London már első látásra tetszett nekünk, főleg, amikor megláttuk a sorokban álló, jellegzetes londoni taxikat.
Kissé elbizonytalanodtunk, amikor a taxis kétszer is megkérdezte, hogy biztosan abba a hotelbe szeretnénk-e menni, de bíztunk benne, hogy nem London legrosszabb negyedét sikerült kifognunk.
Mivel még egyikünk sem volt Londonban, mosolyogva csodáltuk a tipikus angol házakat, az emeletes buszokat, a palotát és a Hyde parkot.
A környék valóban nem a legjobb volt, mégis mivel késő volt mi pedig nagyon megéheztünk, lemerészkedtünk a hotellel szemben lévő Mc Donald's-ba.
A fárasztó nap után tele pocakkal gyorsan elnyomott mindenkit az álom, hiszen tudtuk, hogy másnap nem lesz túl sok időnk várost nézni, ezért szeretünk volna korán kelni.

A környék ellenére a hotel nagyon jó választás volt, mert nem csak a szobák voltak szépek és az ágyak nagyon kényelmesek (többen komolyan elgondolkoztunk, hogy ha az ágyat nem is, de a párnát hogyan tudnánk belegyömöszölni a kofferünkbe), de a reggeli is nagyon bőséges és finom volt.
Egy kis turista térképet magunkhoz véve bementünk a városközpontba és gyalogszerrel indultunk tovább, hogy felfedezzük London főbb nevezetességeit.

Megnéztük a Towert, sétáltunk a Trafalgar téren, bepillantottunk a Downing streetre, megnéztük hány órát mutat a Big Ben és megcsodáltuk Wilmos herseg esküvői helyszínét, a Westminster apátságot és katedrálist.
Utaztunk egy emeletes busz felső szintjén és vásároltunk néhány apró szuvenírt magunknak és az otthoniaknak is.
Utunkat a királyi család palotájánál fejeztük be.

koromolimpia_london (1).jpg 

A rövid idő ellenére sok szépet láttunk, de sajnos a másnapi verseny miatt hazafelé kellett vennünk az irányt.
A hotelben leszedtem a másnapi modellem körmét, összepakoltam a versenyhez való anyagokat és eszközöket és próbáltunk korán lefeküdni.Szombaton a verseny első napján volt a tip porcelán versenyszám, ami délután kezdődött, de kíváncsi voltam az előtte lévő stiletto versenyre is ezért már reggel kimentünk a csarnokba és bár sok szép munkát láttunk, már itt kijött a londoni verseny szerintem egyik legnagyobb hibája, hogy az eredményeket csak hétfőn este tudtuk meg, így fogalmunk sem volt, hogy melyik munka milyen eredményt érhetett el.
A csarnokban kiállítás is volt, de az csak vasárnap nyitotta meg a kapuit, így szombaton amíg mi készítettük a körmöket, a kiállítók lázasan dolgoztak a standok felállításán és a termékek elrendezésén.
Évek óta, amióta csak a londoni versenyről hallottam, mindig híres volt arról, hogy nagyon hideg volt és a fotókon is látszott, hogy a modellek nagykabátban, sapkában ültek. Ehhez képest nagyon meglepődtem, amikor már reggel verőfényes napsütés volt, délutánra pedig a versenycsarnokban 24 fokot mutatott a hőmérő.
A stiletto verseny befejezése után bőven volt időnk kipakolni, mert sajnos a szervezést idén nem tudták túl jól megoldani, amíg az előző versenymunkákat zsűrizték, addig a következő versenyt nem indították el. Bő félórás csúszással végre elhangzott a mondat: „Competition starts now!"
Két óránk volt a két kéz elkészítésére, ami fél órával rövidebb az itthon megszokottnál, így tempósan kellett dolgoznom és csak akkor lélegeztem fel, amikor a lakkozást pontosan az időbeosztásomnak megfelelően tudtam elkezdeni.
A versenyidő leteltekor nagyon örültem, egyrészt mert belefértem az igencsak kevés időbe, másrészt azért, mert a gyakorlásaimhoz képest sokkal jobban sikerült a munkám.
Amíg a modelleket sorba állították és megkapták a sorszámaikat, mi gyorsan összepakoltuk a holmijainkat, mert el kellett hagynunk a versenyterületet.
Ezután mindenki próbálta felmérni a mezőnyt, de ez sajnos nem sikerült, mert kb. 100 versenyző volt, akikből csak a magyarokat és néhány külföldit ismertem és a számok alapján azt sem tudtuk, hogy ki melyik divízióban indult.

koromolimpia_london (2).jpg 

A zsűrizés viszonylag gyorsan zajlott és miután minden modell kezét megnézték indultunk is haza. Nagyon furcsa volt, hogy ahelyett, hogy felszabadultam volna, hiszen túl voltam a versenyen, össze kellett szednem a gondolataimat a másnapira és összepakolni az oda tartozó anyagokat, eszközöket.

Vasárnap kicsit korábban, 11-kor kezdődött az épített porcelán verseny, ahol még nagyobb volt a részvételi arány, mint előző nap, szemmel is látható volt, hogy ez a Nailympics legnépszerűbb versenyszáma.
Mivel ekkor már megnyitott a kiállítás is, rengetegen voltak a csarnokban, ami azonban jól el volt választva a versenyterülettől.
A versenyidő ebben a számban 2,5 óra volt, amibe kényelmesen bele is fértem a gyakorlások alkalmával, mégis igencsak meglepődtem, amikor a verseny kezdete előtt néhány perccel a versenykiírással ellentétben azt mondták, hogy mindkét kézre fehér véget kell készíteni. Mivel nem volt választás, gyorsan át kellett gondolnom, hogy hogyan tudom ezt ugyanannyi idő alatt megoldani és mire végére értem a gondolatomnak, már hallottam is a verseny indítását jelző mondatot.
Az eredeti beosztásomhoz képest csak néhány perc csúszást okozott a változtatás, aminek nagyon örültem és megnyugodtam, hogy bele fogok férni az időbe.
A verseny befejeztével olyan érzés fogott el, ami még soha, ránéztem a modellem kezére és azt mondtam, hogy ez gyönyörű lett.
A modellek felsorakozása után ismét mindenki szemlélte a versenytársakat és nagyon büszke voltam, hogy egy idő után szinte látványosság lett a modellemből, mindenki csak gratulált a jól sikerült munkához.
Bár még délután volt egy díszítő verseny, a végét sajnos nem tudtuk megvárni, hiszen készülni kellett az utolsó megmérettetésre.  Hétfőn a zselés versennyel kezdtünk így korán, már a csarnok kinyitása előtt kint voltunk és tömött sorokban vártuk, hogy a mogorva biztonsági őr végre kinyissa az ajtókat.
Miután bejutottunk, mindenki igyekezett jó helyet választani magának, hiszen a napfény semelyik zselének nem tesz jót, de végül mindenkinek jutott megfelelő hely.
Kicsit izgultam, hogy vajon aznap is kötelező lesz-e a két kézre fehér véget készíteni és fellélegeztem, amikor külön hangsúlyozták, hogy a zselés versenyben ez szabadon választható.
Mivel itt is csak 2 óránk volt, igazán megkönnyebbültem a hírtől.
A percek így is nagyon gyorsan teltek és hamar elérkeztünk az utolsó versenyem utolsó perceihez.
Amikor letelt a versenyidő és felálltam az asztaltól végre megjelent az ismerős érzés: én megtettem a dolgomat, a többi már nem rajtam múlik.
Amíg Laurát zsűrizték, szétnéztünk kicsit a kiállító standokon, találkoztunk néhány ismerős céggel, láttunk szép csilli-villi bőröndöket és volt egy pár furcsa stand is, mint például a cipőárus, pedikűröző halak vagy a ruhás stand, de a pálmát a kártyajós vitte.

koromolimpia_london (5).jpg 

Az eredményhirdetés előtti utolsó versenyszám a 3D Fantasy volt, ahol a versenyidő 1 óra, így itt arra van csak idő, hogy az előre elkészített 3 dimenziós díszítéseket felhelyezzék a modellek kezére, esetleg kicsit még kiegészítsék őket.

Mialatt vártunk, hogy teljen az idő és végre megtudjuk az eredményt, elfogott egy nagyon furcsa érzés, amit eddig még sosem tapasztaltam. Végiggondolva azokat a munkákat amiket láttam és alaposan átnézve a saját munkáimat, úgy éreztem, hogy az eddigi legszebb és legpontosabb munkákat adtam ki a kezemből és hogy a magyar versenyzők közül az én munkáim lettek a legjobbak és talán jó eséllyel indulok, hogy a legfényesebb érmek közül is elvihessek egyet.
Izgalommal és várakozással telve foglaltuk el a helyünket az eredményhirdetésnél, ahol a programban kiír időben a sok versenyzőn és modellen kívül senki más nem volt - a zsűrinek se híre, se hamva.
Lassan elkezdték behordani az érmeket és kupákat tartó asztalokat, majd fél óra csúszással, de végre megérkezett a zsűri is.
Az eredményhirdetésre az egyedülállóan körmökkel foglalkozó rádió, a NailTalk Radio két műsorvezetőjét kérték fel.
Mint ahogyan arra számítottunk is, a leoldható manikűrrel és a díszítő számokkal kezdődött a show, ahol mindhárom divízió első három helyezettjét jutalmazták bronz, ezüst és arany érmekkel.
Itt kissé meg is lepődtünk, egyrészt azon, hogy az okleveleken nem szerepelnek a versenyzők nevei, másrészt azon, hogy sajnos hiába fotózták le a szervezők az összes versenymunkát, a kivetítőn mégsem jelent meg legalább a három dobós munka, így fogalmunk sem volt, hogy ki milyen munkával érte el a helyezését.
Végre következtek az építő versenyszámok, ahol a tip porcelánnal kezdtünk.
Amikor második helyezettként kiszólítottak, nagyon örültem, hiszen úgy éreztem, hogy a három közül talán ez sikerült a legrosszabbul és még így is csupán 3 ponttal előzött meg a norvég versenyző, Linn-Himber Larsen.

koromolimpia_london (4).jpg 

A zselés verseny eredményei következtek, ahol az első meglepetés ért, ismét másodikként szólítottak, az első helyezett pedig egy magyar versenyző, Bán Niki lett. Ezen nagyon meglepődtem és ahogy néztem a többi versenyzőt, nem én voltam az egyetlen.
Ezek után kíváncsian vártuk az épített porcelán eredményét, ahol a legesélyesebbnek éreztem a munkámat. Szinte nem hittem a fülemnek, amikor harmadik helyezettként az én nevemet mondták, a körülöttem ülők, akik már alaposan szemügyre vették a modellem kezét, szinte felhördültek. Próbáltam a műsorvezető papírját lesni, hogy tényleg jó olvasott-e, közben jött a második sokk, amikor ismét egy magyar versenyzőt, Halász Virágot szólították ezüstérmesként. Itt már nem csak én, de ő maga is azt mondta, el sem hiszi, bár azt hiszem ezt a mondatot mindketten máshogy értelmezzük. Végül első helyre a koreai versenyző, Sea Sang Mi került.

Ezután kihirdették a legeredményesebb angol versenyzőket, a legtöbb pontot gyűjtött csapatokat végül a legtöbb pontot szerzett versenyzőket.Azt hiszem soha ekkora csalódás még nem ért versenyen és nem azért, mert az adott helyezéseket értem el, hanem azért, mert az általam készített munkák valóban nagyon erősek voltak. Sosem becsülöm le az ellenfeleimet, de most olyan munkákat tettek be elém, amik nem méltóak a helyezésükhöz és őszintén sajnálom, hogy a helyezett munkákat nem mutatták be mindenki előtt a kivetítőn.

koromolimpia_london (8).jpg 

A Nailympics több hiányossága ellenére nagy pozitívum volt, hogy az eredményhirdetés után azonnal kézbe kaptuk a pontozólapokat, ahol minden versenyző minden szempontra kapott pontjait részletesen megnézhettük - erről minden magyar verseny példát vehetne.
Nagyon kíváncsian vettem kézbe a pontozólapokat és megdöbbentem, hogy bizonyos szempontokat nagyon szigorúan néztek, bizonyos szempontoknál pedig szinte alig vontak le pontokat, pedig lett volna mire.

Erika sajnos dobogós helyezést nem ért el, így a pontozólapokból tudtuk meg, hogy a 6. és 8. helyeken végzett, ami az első építő versenyén szép eredmény, ezúton is gratulálok hozzá!

Bár az eredmény miatt csalódott vagyok, annak nagyon örülök, hogy mindhárom kategóriában sikerült a dobogóra állnom és így a legerősebb divízió építő versenyszámaiban a legeredményesebb magyar versenyzőként térhettem haza.

A verseny utáni estén gyorsan összepakoltuk a bőröndöket, ami egy kis időt vett igénybe, mert a szobánk szörnyen nézett ki a halom anyagtól és eszköztől, amik a három napos verseny alatt összegyűltek. Végül mindent szépen elrendeztünk és hamar feküdtünk, hiszen a repülőnk 9-kor indult, így a sok utazással számolva fél 6-kor találkoztunk a többiekkel a hotel előterébe.
Útközben készítettünk még néhány fotót a városról majd elbúcsúztunk a palotától, a taxiktól és buszoktól.
Már akkor sejtettük, hogy nem fogunk időben felszállni, amikor a gép indulása előtt fél órával még nem volt kiírva, hogy melyik kapuhoz kell mennünk, amikor pedig végre megláttuk a számot, szinte előbb értünk oda, mint maga a repülő.
Bár nem siettünk, a beszállás után mégis bőven volt időnk ahhoz, hogy megfigyeljük a csomagok felrakásának technikáját: a könnyebb csomagokat szép finoman, a nehezebbeket bosszúból jó magasról a szalagra hajítva juttatták a gépbe és amikor ez történetesen az én bőröndömmel játszódott le, szinte láttam magam előtt a darabokra tört csiszológépemet. (utólag szerencsére kiderült, hogy előre látó módon a törölközőkbe burkolva nem esett baja)
A délelőtti időpontnak hála a kilátás jóval látványosabb volt, így fentről is sok szép fotót tudtunk készíteni.
A leszállás után kis csapatunk három részre oszlott, Erikáékat már várták, Laura suliba ment, mi pedig Irénkével be a szalonba, mert már nagyon régóta szeretett volna porcelán virágokat és az elmúlt 6 nap után igazán nem is tudott volna olyat kérni, amit ne teljesítettem volna örömmel.Szerdán reggel mentem érte, hogy kivigyem a reptérre és megkezdje egy héten belül a 4. repülőútját, ahol nagy örömére sikerült megint ablak mellé ülnie, hogy végre ő is haza érhessen a hosszú út után.

koromolimpia_london (7).jpg 

Nagyon köszönöm a gyakorlásban nyújtott segítséget Briginek, Fruzsinak, Líviának, Mártinak, Szilvinek, Zsófinak és Zsuzsának.
Nagyon hálás vagyok a verseny modelleimnek, Irénkének és Laurának a gyönyörű kezükért, a türelmükért, segítségükért és a bíztató szavakért akkor, amikor nagyon szükségem volt rájuk ... :) Puszillak titeket! :)

Köszönöm a Perfect Nailsnek, hogy lehetővé tette számomra a versenyen való részvételt és hogy segítséget nyújtott a felkészülésben.
Köszönöm Vikinek, Áginak és Klaudiának a szervezésben nyújtott sok-sok segítséget.

És nem utolsó sorban köszönöm a férjemnek, hogy most is, mint eddig mindig mellettem állt, elviselt a stresszes utolsó napokban és hogy annyira drukkolt nekem :)

Darabos Évi

Sajtó

Köröm&Szépség Palota rádió
Sajtó anyagok
Részletek
Köröm&Szépség Palota újdonságok
Sajtó anyagok
Részletek
LacGel
Sajtó anyagok
Részletek
LacGel Rapid
Sajtó anyagok
Részletek
CoverGel - Kézre áll
Sajtó anyagok
Részletek
Lakkzselé akciók
Sajtó anyagok
Részletek
OMBRE hatású köröm - az évszakok kombinálásával kép
Sajtó anyagok
Részletek
OMBRE hatású köröm - az évszakok kombinálásával
Sajtó anyagok
Részletek
Képes beszámoló a tavaszi Köröm&Szépség Palota
Sajtó anyagok
Részletek
Perfect Neon World
Sajtó anyagok
Részletek
Speciális díszítő ecsetek, tollak, tűk
Sajtó anyagok
Részletek
Műköröm oktatás
Sajtó anyagok
Részletek
Nail Art Tattoo Pen
Sajtó anyagok
Részletek
OMBRE hatású lakkzsellés köröm kép
Sajtó anyagok
Részletek
OMBRE hatású lakkzsellés köröm
Sajtó anyagok
Részletek
Nailstar Évszakok
Sajtó anyagok
Részletek
LacGEL RAPID
Sajtó anyagok
Részletek
Köröm&Szépség Palota
Sajtó anyagok
Részletek
Nail&Beauty 2014/2
Sajtó anyagok
Részletek
Díszítő ecsetek, zselés műkörömépítő ecset
Sajtó anyagok
Részletek
DELUX ZSELÉ – A fekete bűvöletében
Sajtó anyagok
Részletek
DELUX ZSELÉ- Multi Nail Art, a gyors körömdíszítés királynője
Sajtó anyagok
Részletek
Különleges MATT hatás sejtelmes csillogással
Sajtó anyagok
Részletek
HOGYAN KÉSZÜLT a londoni körömolimpia győztes körme?
Sajtó anyagok
Részletek
Perfect éremeső, újabb Winner of Winners díj és új magyar rekord
Sajtó anyagok
Részletek
Szavatossági idő és minőség kapcsolata műköröm-termékeknél
Sajtó anyagok
Részletek
Perfect Nails sikerek
Sajtó anyagok
Részletek
12. Körömpalota sikerek!
Sajtó anyagok
Részletek
Varázslatos nyár Perfect Nails műköröm alapanyagokból
Sajtó anyagok
Részletek
Nemzetközi sikerek
Sajtó anyagok
Részletek
Báli stiletto köröm térhatású mintázattal, zseléből
Sajtó anyagok
Részletek
Matt hatás és / vagy sejtelmesen fénylő csillogás
Sajtó anyagok
Részletek
11. KÖRÖMPALOTA sikerek!
Sajtó anyagok
Részletek
Csillogó valentine nap-i körmök opállal
Sajtó anyagok
Részletek
Új fejlesztések a műkörömiparban
Sajtó anyagok
Részletek
Ismét Európa Bajnok műkörömépítő a Perfect Nails versenyzője
Sajtó anyagok
Részletek
Barokk színház. Különleges, gyűrt hatású fekete-fehér köröm
Sajtó anyagok
Részletek
Kontraszt a körmökön. Fekete-fehér ismét divatban
Sajtó anyagok
Részletek
Beszámoló az őszi Körömpalota sikereiről
Sajtó anyagok
Részletek
Tóth Gabi berobban a műköröm szakmába
Sajtó anyagok
Részletek
Versenysikerek: Győzelmek a Londoni Körömolimpián
Sajtó anyagok
Részletek
Zselé kontra porcelán. Melyik alapanyagot válasszam?
Sajtó anyagok
Részletek
Narancsszínű csillogó stiletto köröm zselével.
Sajtó anyagok
Részletek
Oroszmandula körömforma üveghatású rózsaszín glass design díszítéssel
Sajtó anyagok
Részletek
Speciális körömformák kezdetektől napjainkig
Sajtó anyagok
Részletek
Interjú a világhírű Jeff Pink-el, a francia manikűr „atyjával”
Sajtó anyagok
Részletek
Tavaszi KÖRÖMPALOTA sikerek!
Sajtó anyagok
Részletek
A Perfect Nails bemutatja Gáspár Köbli Kriszta díszítô mesterrel a 2012-es év trend színét a Tangerine Tango-t, egy különleges pipe formájú körmön.
Sajtó anyagok
Részletek
KÜLÖNLEGES VERSENYSIKEREK a PERFECT NAILS-nél
Sajtó anyagok
Részletek
Metálos ragyogás
Sajtó anyagok
Részletek
Aktuális körömágyhosszabbítási trendek
Sajtó anyagok
Részletek
Londoni Olimpia beszámoló Darabos Évi-vel
Sajtó anyagok
Részletek
A díszítés új dimenziói: MICA por és színes alapanyagok
Sajtó anyagok
Részletek
Fekete-fehér elegancia nonfiguratív motívumokkal Kolat Her Erikával
Sajtó anyagok
Részletek
SELYMES CSILLOGÁS árványi MICA selyempehellyel.
Sajtó anyagok
Részletek
Darabos Évi és a zöld mánia wedge körmökön zseléből.
Sajtó anyagok
Részletek
Segítség a megfelelő porcelán por kiválasztásához. Lassú, vagy gyors?
Sajtó anyagok
Részletek
Ezoterikus Lila mámor köröm piercing-el.
Sajtó anyagok
Részletek
Fehér körömvégek. A francia köröm az örök divat lesz?
Sajtó anyagok
Részletek
Új körömforma született: a speciális WEDGE köröm
Sajtó anyagok
Részletek
Step by step körömdíszítés Darabos Évivel. Nyári hangulat zselés körmökön szalon méretben.
Sajtó anyagok
Részletek
2011 tavaszi Körömpalota beszámoló. Meglepetés vendég Janicsák Veca volt!
Sajtó anyagok
Részletek
Így készült a "Varázslatos kelet", a Nail Star 1. ékszer és köröm verseny győztes alkotása.
Sajtó anyagok
Részletek
Átigazoltak, így 2011-től már Perfectes színekben a népszerű körmös bajnokok Darabos Évi és Kolat Erika.
Sajtó anyagok
Részletek
Beszámoló az első NAIL STAR körmösversenyről.
Sajtó anyagok
Részletek
A jövő manikűrje: tartós lakkozás NSI lakkzselével. Nem pattogzik, nem karcolódik, akár 2hétig tart!
Sajtó anyagok
Részletek
Legújabb körömtrendek a körömdíszítés területén. Újdonságok, divatirányzatok
Sajtó anyagok
Részletek
Csillámló stiletto porcelán körmök fúrt kövekkel és rózsaszín szormokkal.
Sajtó anyagok
Részletek
Körömpalota, avagy stílus, technika és szakmaiság felsőfokon. Lilya Sereditskaya Magyarországon.
Sajtó anyagok
Részletek
A "Mindent a szemnek.." elnevezésű körmös fotósorozatról
Sajtó anyagok
Részletek
Innovációk a zselék területén. A jövő technikái, és körömépítő zseléi.
Sajtó anyagok
Részletek
Pigment por és körömágy hosszabbítás új fejlesztésű porcelánokkal.
Sajtó anyagok
Részletek
Pillangó mintás körömdíszítés lúdtoll ecsettel.
Nail Pro 2010/3
Részletek
Körömpalota beszámoló
Szépvilág Extra 2010/3
Részletek
Kézápoló manikűrök. Különleges körömápolási lehetőségek, kényeztető és terápiás szolgáltatások.
Részletek
Kékes csillogású jégzseléből készült műkörmök óriási strasszokkal díszítve a kristálytiszta ragyogásért.
Részletek
Pasztell árnyalatú körömlakkok krémes lilákkal és cukros rózsaszínekkel.
Részletek
Francia polinéz manikűr. A francia-polinéz szigetvilág speciális spa kézápoló kezelése egyedülálló körömlakkozási technikával.
Részletek
Best of Perfect Nails. Körömágyhosszíbtó zselék, és reszelő újdonságok
Részletek
Érzéki körömlakkok rózsaszíntől vörösig. Optikai védelem, és körömlakkszárító fény.
Részletek
A Körömlakkozás hagyományai, avagy miért nem kell kesztyűbe rejteni kezeinket.
Részletek
Sara Beauty Spa újdonsáok. Arctisztísztító,lemosó habok és aloe vera krém.
Szépítész 2010/1
Részletek
Porcelándekor és építô anyagok
Nail Pro 2010/1
Részletek
Perfect Nails reszelők
Nail Pro 2010/1
Részletek
Orly körömlakkok
Nail Pro 2010/1
Részletek
Akril festékek
Nail Pro 2010/1
Részletek
Winter nail design
NailPro 2009/6
Csajok magazin
Csajok magazin
Részletek
Fodorhajtogató-csigatalpas technika
Szépítész 2009/6
Részletek
Beauty Stores hírdetés
Szépítész 2009/6
Részletek
Sara Beauty Spa Kozmetika
Szépítész 2009/6
Részletek
Körömajánló
Szépítész 2009/6
Részletek
Divatos Díszítő tanfolyam
NailPro 2009/6
Részletek
Őszi Körömpalota beszámoló
NailPro 2009/6
Részletek
Körömpalota
Nailpro 2009/4
Részletek
Körömápolás, körömerősítés, körömlakkozás.
Nailpro 2009/4
Részletek
Műkörömépítő mesterképzés
Nailpro 2009/4
Részletek
Jégzselével a kristálytiszta csillogásért
Nailpro 2009/4
Részletek
Mérföldkövek a körömvilágban
Szépvilág Extra 2009/3
Részletek
New Generation
Szépvilág Extra 2009/3
Körömpalota
Szépítész 2009/4
Részletek
Műkörömépítő mesterképzés
Szépítész 2009/4
Részletek
Bevezető árak fogyasztó kezelésekhez
Szépítész 2009/4
Részletek
Könnyed és hordható
Szépítész 2009/4
Részletek
Körömápolás
Szépvilág Extra 2009/4
Részletek
Körömpalota
Szépvilág Extra 2009/4
Részletek
Beauty Fórum - Nailpro
Nailpro 2009/5
Részletek
3D színes zselé
Nailpro 2009/5
Részletek
Üveghatás és virágok
Szépítész 2009/5
Orly - Won't chip
Szépítész 2009/5
Lila ősz a körmökön
Nailpro 2009/5
Részletek
Tartalom
Nailpro 2009/5
Részletek
Bevezető árak fogyasztó kezelésekhez
Szépítész 2009/5
Részletek
Őszi-téli férfitrend
Szépítész 2009/5
Részletek
Körömpalota
Szépvilág Extra 2009/5
Részletek
3D színes zselé
Szépvilág Extra 2009/5
Részletek
A szépség tudománya
Nailpro 2009/3
Részletek
Műkörömépítő mesterképzés
Nailpro 2009/3
Részletek
Országos Körömdíszítő napok
Nailpro 2009/3
Részletek
Kombinált technika mikrokristály anyaggal
Nailpro 2009/3
Részletek
New Generation
Szépvilág Extra 2009/2
Országos Körömdíszítő napok
Szépítész 2009/3
Részletek
Beauty Store
Szépítész 2009/3
Részletek
Körömpalota - Masszázspalota
Szépítész 2009/3
Részletek
Bevezető árak fogyasztó kezelésekhez
Szépítész 2009/3
Részletek
Bevezető árak Spa és Wellness kezeléshez
Szépítész 2009/2
Részletek
Országos Körömdíszítő napok
Szépítész 2009/2
Részletek
New Generation
Nailpro 2009/2
Orly Carnivále kollekció
Nailpro 2009/2
Körömpalota Szépvilág Extra
Szépvilág Extra 2009/1
Részletek
Őszi körömpalota beszámoló 2009
Őszi körömpalota beszámoló 2009
Részletek
Clear sablon
Nailpro 2009/1
Részletek
Magic White Tip
Nailpro 2009/1
Részletek
Körömpalota
Szépítész 2009/1
Részletek
ORSZÁGOS KÖRÖMDÍSZÍTÔ NAPOK
Szépítész 2009/1
Részletek
Extravagáns báli körmök
Szépítész 2009/1
Részletek
Sara Beauty Spa termékek és újdonságok.
Szépítész 2009/1
Részletek
Beauty Stores a szépségápolók boltja. Szakami nagykereskedlmi ellátó.
Szépítész 2009/2
Részletek
Országos körömdíszítő napok
Nailpro 2009/1
Részletek
Perfect Nails Évnyitó akció
Nailpro 2009/1
Részletek
Országos körömnapok
Nailpro 2008/1
Részletek
Új színes zselék
Szépítész 2008/2
Részletek
Perfect Slágerek
Nailpro 2008/2
Részletek
Eldobható pengék
Nailpro 2008/3
Részletek
Körömpalota
Nailpro 2008/3
Részletek
ORLY French polynesian
Nailpro 2008/4
Részletek
Acryl System
Nailpro 2008/4
Részletek
Perfect próbahetek
Nailpro 2008/4
Részletek
Víztisztító tip-ragasztó
Nailpro 2008/5
Részletek
Mindent a szemnek
Nailpro 2008/5
Részletek
Oktatás
Nailpro 2008/5
Részletek
Step by Step
Nailpro 2008/6
Részletek
Bevezető árak 2. oldal
Szépítész 2008/6
Részletek
Kéz- és lábápolás, műkörömépítés
Nailpro 2008/6
Részletek
Perfect Nailpro NSI
Nailpro 2008/6
Részletek
Bevezető árak
Nailpro 2008/6
Részletek
A széspég tudománya a kémiában rejlik
Szépítész 2008/6
Részletek
Orly ajándék
Nailpro 2008/6
Részletek
Art club
Nailpro 2008/5
Részletek
Sztárvendégek az NSI-nál
Nailpro 2008/5
Részletek
Vidd el ingyen a liquidet
Nailpro 2008/5
Részletek
Bevezető árak
Szépítész 2008/5
Részletek
Hey, Makarena
Szépítész 2008/5
Részletek
Őszi bronzos csillogás
Szépítész 2008/5
Részletek
Orly ajándék
Nailpro 2008/4
Részletek
Körömpalota
Nailpro 2008/4
Részletek
Körömtetoválás
Nailpro 2008/4
Részletek
Perfect Nails próbahetek
Szépítész 2008/4
Részletek
Körömpalota 2008
Szépítész 2008/4
Részletek
Nyárvégi körömtrendek
Szépítész 2008/4
Részletek
NSI fejlesztések
Nailpro 2008/3
Részletek
Rikíts, Viríts, Sikíts
Nailpro 2008/3
Részletek
Alapismeretek Tipp
Nailpro 2008/3
Részletek
Perfect Trend
Nailpro 2008/3
Részletek
Szakoktatói képzés
Nailpro 2008/3
Részletek
Sugar coated
Szépítész 2008/3
Részletek
2008 ORSZÁGOS KÖRÖMNAPOK - szakmai továbbképző
Szépítész 2008/2
Részletek
Nyárváró tavaszi körömdíszítés - step by step
Szépítész 2008/2
Részletek
ART CLUB - Új genereciós díszítőlakkok már Magyarországon is!
Nailpro 2008/1
Részletek
COVER GEL - Körömágy hosszabbítás step by step
Nailpro 2008/1
Részletek
Tökéletes körmök
Nailpro 2008/2
Részletek
Csipke beépítése
Nailpro 2008/2
Részletek
Sugar coated
Nailpro 2008/2
Részletek
Ki lesz a Körömdíszítés bajnoka 2008-ban? Díszítő verseny.
Szépítész 2008/1
Részletek
ART CLUB - Új genereciós díszítőlakkok már Magyarországon is!
Szépítész 2008/1
Részletek

Szeretnék KÖRÖMKATALÓGUST és/vagy Nail&Beauty magazint!
Export possibilities worldwide

Szavazás
Mit szeretsz jobban?
Csatlakozz hozzánk
Perfect Nails - Twitter
 
Forgalmazott márkáink
Meisinger
Sara Beauty Spa
Hírlevél | Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerzodési Feltételek | Impresszum

Copyright 2013 , © Minden jog fenntartva Perfect Nails