2019 Március 13.

Egy jó körömszalon ismérvei

Mutasd a szalonod, megmondom ki vagy! Nem is gondolnánk, mennyit elárul egy körmösről, hogy milyen környezetben dolgozik és várja a szépülni vágyókat! Az üzlet elrendezésénél számos szempontot figyelembe kell venni: az ízléses dizájnon kívül gondolnunk kell a vendégek kényelmére és komfort érzetére. Lássunk most pár tippet, mit tehetünk, hogy a szalonunk is professzionális szolgáltatást sugározzon?

Egy kedves mosoly mindig jó érzést vált ki vendégeinkből.

 

#Apróságok, hogy megerősítsük a választást

Az  természetes, hogy egy kedves mosoly a belépő vendég irányába egy pozitív, kellemes érzést vált ki. Ugyanakkor fontos, hogy a várakozás is kényelmes székekben teljen. Helyezzünk ki újságokat, akár Nail&Beauty magazint is a várakozó vendégek szórakoztatására.  Célszerű ruhatári részt kialakítani, ahol megfelelő számú fogas, illetve esernyőtároló áll a vendégek rendelkezésére. Illetve tovább növelhetjük a vendég komfortérzetét, ha megkínáljuk kávéval és vizet is pohárral együtt kihelyezünk. Ezek olyan apróságok, amik azt tükrözik, hogy odafigyelünk vendégünkre már az első pillanattól, így megerősítjük őket, hogy a körmeik készítésekor is ők lesznek a középpontban.  

 

Körömszalon - köröm A bézs színek nem csak a körmökön, de a falon is kellemes hatást nyújtanak.

 

#A színek ereje

Az üzletberendezés legyen célszerű, anyaga legyen sima felületű és könnyen tisztítható. Itt törekedjünk az egységes bútorzatra!  A világos színek a tisztaságot, harmóniát képviselik. A fehér mindig  jó választás lehet bútor- vagy falszínnek, de kellemesebb hatást érhetünk el bézs vagy fahéj árnyalatokkal. Természetesen a berendezések és a fal színét is nagyban befolyásolja ízlésünkön kívül a beáramló fény mennyisége, ugyanakkor a világos árnyalatok sosem lehetnek rossz választások. A meleg színek otthonosabbá varázsolják szalonunkat, ugyanakkor egy kellemes levendula fal is hasonló hatást érhet el. Ha falunk és bútoraink nem a megszokott fehér színben tündökölnek, attól a textíliákban még megjelenhet ez a szín. Használhatunk fehér Perfect Nails törölközőt, így még jobban tudatosíthatjuk vendégeinkben, hogy bizony ők most egy körmös szalonban vannak.

 


#Szalonunk is tükrözze, hogy körmösök vagyunk

Ha forgalmazol lakossági termékeket, akkor azokat a vendég számára jól látható helyen, üveges szekrényben érdemes elhelyezni, hogy látványuk minél csalogatóbb legyen. Itt nem csak a textíliák, de a berendezésen egy polc csík is erősítheti őket abban, hogy ezek megvásárolható termékek.

Éppúgy, mint egy fodrász szalonban, a körmösöknél is szeretik látni a vendégek a trendi körmöket a falon. Kiváltképp kényelmes megoldás lehet a plakátok használata, hiszen üzleted nem csak szebbé teheted, de a plakátok időnkénti cseréjével könnyen hozhatsz egy kis változást a szalonodban. A megjelenésváltozás több szempontból is előnyös. Egyrészt az apró változások mindig a megújulást sugallják vendégeinknek, másrészt számunkra is inspirálóan hathatnak. Kérd bátran a területi képviselőktől polc csíkjainkat, plakátjainkat, amikhez a kedvezménylánc kuponodat is be tudod váltani!

#Rend a lelke mindennek

Az hasonló kiegészítők, színek használata segít abban, hogy a szalon egységességét és szakmaiságát kiemeljék. Így például ne csak törölközőink, de szilikon munkalapunk vagy kéztámaszunk esetén is törekedjünk az egységes képre. Ezek a kiegészítők nem csak jól mutatnak és a vendég kényelmét szolgálják, de tartós berendezéseinket is védik, ráadásul munkánkat is segítik. A Silicone Nail Art Pad például kiváló eszköz a zselés tégelyek alá. Ráadásul átlátszó, ezért színkeverésekhez is tökéletes, sőt a díszítő kövek sem pattognak le róla.

A lámpádat úgy helyezd el, hogy a vendég ne érezze magát kellemetlenül, könnyen és kényelmesen tudja cserélni körmeit. Vigyázz a lámpa elhelyezésekor, hogy az alapanyagaid se szenvedjenek károkat, hiszen a fényre kötő anyagok már a szórt fényben is megköthetnek. A Fusion Universal lámpánkat figyelemben véve ezeket az igényeket nagyon praktikus méretben fejlesztettük ki.

Az ecsetek helyes tárolásáról már olvashattál Hogyan gondozd ecseteidet? cikkünkben, de itt is törekedhetünk az esztétikára. Egy Shell bag kiváló kiegészítője Perfect Nails szilikon munkalapunknak. Mindamellett, hogy jól mutatnak együtt, a rendszerezésben is hasznunkra lehet. Épp így segítheti munkánk az ecsettartó használata, ami szintén védi ecsetünket és munkalapunkat egyaránt.

Lámpánk kihelyezésénél figyeljünk, hogy alapanyagaink ne kössenek meg a szórt fényben!


#Professzionális szolgáltatás

Nem csak megjelenésben, de az alkalmazott eszközökben is meg tudjuk mutatni vendégeinknek, hogy precízen és teljes odaadással végezzük munkánkat. Használjunk vendégkártyákat, így vendégünk nem felejti el, hogy mikor is van időpontja hozzánk! Ráadásul egyfajta elköteleződés is kialakul a vendégben, ha írott formában is megvan a legújabb körmös kényeztetés ideje.

És végül, de nem utolsó sorban képezzük magunkat! Járjunk a Perfect Day – ingyenes körmös továbbképzésekre, illetve válogassunk a megannyi tanfolyam, továbbképzés közül. Amellett, hogy vendégeink is elvárják, hogy tisztában legyünk a legújabb trendekkel és technikákkal, az itt kapott okleveket is nyugodtan kitehetjük szalonunkban. Ezek ékes bizonyítékai lesznek annak, hogy mennyire elhivatottak vagyunk szakmák iránt.

Ne feledd, a kellemes és tiszta környezet kialakítása egy szalonban nem csak fél siker, hanem alapvető feladatod is körmösként! Egy szép, rendezett és ízléses szalon az olyan újdonsült vendégeket is becsábítja az utcáról, akik talán még nem is találkoztak körmeinkkel. Sőt, visszatérő klienseink is szívesebben járnak egy szép, esztétikus szalonba. Hogy is van ez? Embert barátjáról, körmöst szalonjáról?

 

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Vendégkártya
Tökéletes kiegészítője naptáradnak

Push Up manikűrfej
Orosz manikűr 1 lépésben

Silicone Nail Art Pad
A díszítő kövek sem pattognak le róla

Frottír kéztámasz
Memóriahabos frottír borítással

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz