2019 Január 11.

Élő Korall: 2019 színe és ami mögötte van!


A Pantone 2000 óta minden évben meghatároz egy színt, amely hatással van az évre: mind a trendekben, a divatban, a dizájnban és emiatt a hétköznapokban is! 2019-re az Élő Korall nevű, picit pasztelles, picit rózsaszínes narancsot választották.

Az Év Színe az Élő Korall

 #Egyáltalán mi vagy ki az a Pantone?

A Pantone Color System az egyik legfontosabb színrendszer ma a világon. A módszert 1963-ban hozták létre a nyomdaiparban, megkönnyítve az addig bonyolult színbeazonosítást. A Pantone színkódjai olyan jól működtek, hogy nemsokára meghódították a világot! A színek beazonosítása leegyszerűsödött: minden szín, minden árnyalata kapott egy kódszámot és ezeket legyező formájú katalógusban rendszerezték.

Tulajdonképpen a Pantone cég elkészítette a Színek Nagykönyvét!

 

Az idei év energikus árnyalata remekül mutat a vidám nyárias rózsaszín és sárga színekkel

 #Miért fontos ez?

Az elmúlt bő 50 év alatt a Pantone színrendszerét nem csak a nyomdaiparban kezdték el használni, hanem a festékeknél, a textileknél és a különböző műanyagok gyártásánál is. A Pantone színkódokkal ugyanis nagyon egyszerűen lehet egy bizonyos árnyalatot meghatározni és így a termék színe biztos, hogy azonos lesz a tervezésnél és a gyártásnál is!

A cég azóta is folyamatosan figyeli a trendeket, a neves cégek, márkák, divattervezők által használt színeket. Az általuk elemzett reklámok, divatbemutatók és termékek színhasználatából, a színek pszichológiai hatásait figyelembe véve határozzák meg, hogy milyen árnyalatok lesznek jelen a következő évben, milyen árnyalatok lesznek fontosak a képi megjelenítésben (képek, mozgóképek), a divatiparban, a lakberendezésben, a formatervezésben... Ezt a kiválasztott színt nevezték el az Év Színének.

Az idei év energikus árnyalata remekül mutat a vidám nyárias rózsaszín és sárga színekkel, emellett gyönyörűen érvényesül a fekete egy-egy apróbb mintában. Lac'n Go #016-os terra színünk ideális és gyors megoldás a pezsgő vendégeknek, hiszen átmenet a lakkzselé és a körömlakk között, ugyanakkor pontosan az idei év trendszínét kapja a vendég percek alatt. 

Tökéletes választás a LacGel #058 a korall őrületben

#Hogyan jelenik meg az Év Színe a hétköznapokban?


Az Év Színe
mindig az ügyfelek számára érdekes, ami azt jelenti, hogy a hétköznapi használatra készülő dolgoknál, illetve a reklámoknál jelenik meg leginkább a szín. A 
ruhamárkák korallszínű minikollekciót gyártanak, míg a sminkes márkák megalkotják a korallszínű kollekciójukat. A cukrászok korallszínű marcipánvirágokat készítenek, ugyanakkor a grafikusok korallszínt használnak a különböző kreatívokhoz, plakátokhoz. A lakberendezők is megjelenítik a korallszíneket egy-egy díszpárna, függöny, szőnyeg vagy más használati tárgy képében, így könnyedén az otthonunk részévé válhat az Év Színe.

Vendégeink megjelenését már csak csodálatos körmeikkel tudják fokozni. A visszafogottabb vendégek bátran hordhatják körmeiken a LacGel #058 színt a korall őrületben, hiszen pasztell árnyalata mindenkihez közel áll.

 

Caribbean Dream LacGel Plus #095 lakkzselénk az Év Színe

#És ebből mit hasznosítunk mi, körmösök, manikűrösök, pedikűrösök?

Nem kell megijedni! Nekünk ez igazából örömhír: A korallos, lazacos árnyalatokat szeretik, ismerik a vendégek és szeretjük mi is! Most elővehetjük a színes zseléinket, porcelánjainkat, előtúrhatjuk a narancsos csillámokat, effektporokat! Nyárra tervezhetjük a korallmintás, tengeri témájú körmöket is, ha szívünk csücske a díszítés.

Azonban mindenképp figyeljünk az Év Színére! A Perfect Nails lakkzseléi, például a Tropical Sunset kollekciója kitűnő választás a korall szín szerelmeseinek. Emellett díszítőink között is számtalan remek kiegészítő található az idei trendnek megfelelően.  A vendégek figyelme az új színre fog terelődni és kíváncsiak lesznek mit tudunk ajánlani a palettánkról! És annál kínosabb ugye nincs is, ha nincs színünk?

 

 

A cikk szerzője:Gáspár-Köbli Kriszta

 

Kíváncsi vagy mi volt a tavalyi trendszín? Kattintsd és lesd meg 2018 Év Színét!

Irány a cikk!

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg  és készítsd el a tökéletes körmöket! 

Thermo Por
Színváltó pigmentpor

LacGel #136
Az igazi elbűvölő korallszín

Extra pigmentált akrilfesték
Vízállóra szárad

LacGel Plus #+071
Extrém tartós 3 lépéses lakkzselé

 

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints a IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz