2018 December 12.

Hogyan készítsünk szép francia körmöket?


Amióta a francia körmök bejöttek divatba, a hölgyeket szinte elvarázsolta, hiszen ápolttá, nőiessé és  szoliddá varázsolja a körmöket.
A vendégek túlnyomó része még ma is úgy tér be a kézápoló szalonba, hogy francia körmöket szeretne, hiszen ez az a típusú köröm, ami mindenhez illik: munkahelyen, szórakozóhelyen, elegáns ruhához, alkalomra vagy akár egy esküvőre. Éppen ezért is hallhatjuk nagyon sokszor, hogy a francia köröm örökké divatos lesz, hiszen nagyon kedvelik.

Hagyományos vagy speciális tipet is használhatunk

 

# Hagyományos vagy francia tip?

Amikor műkörmöt készítünk, a francia körmöt többféle módszerrel is elkészítjük. Használhatunk hagyományos francia tip-et vagy speciális francia manikűr tip-et (rövid körmöknél különösen hasznos), hiszen cover zselével kombinálva természetes hatású, lenövésmentes francia körmöket készíthetünk.

Kialakíthatjuk fehér anyagból a szabadszélt, melynek nagy előnye, hogy a köröm szabadszélének és a körömágy hosszának, formájának függvényében alakíthatjuk ki a mosolyvonalat, míg francia tip esetén a mosolyvonal előre adott és állandó. Zselés körmök esetén a fehér szabadszélhez alapvetően két típusú zselé közül választhatunk: az építő és a híg festő zselé.

Az egyre divatosabb babybommer vagy francia ombre

 

#Mikor melyik zselét használjuk?

A két anyag közti különbség, hogy az építő zseléket a köröm felépítése közben a C ív előtt használjuk, míg a híg zseléket felületreszelés után, a lakkozást helyettesítve.

Extreme White építő zselék esetén nagyon fontos szempont a zselé állaga: a zselé legyen kellően sűrű ahhoz, hogy ne folyjon el anyagfelvitel közben és a lámpában sem, ugyanakkor legyen annyira lágy, hogy a felületet kissé egyenlítse, így sima, egyenletes felületet kaphatunk, így szalon munkára kiváló.

A vendég igényeitől függően választhatunk a tört fehér és hófehér zseléktől az extrém fehér zselékig. A divat most az igazán vakítóan fehér anyagokat és a latte hatású fehér zseléket részesíti előnyben, utóbbit inkább a francia ombre vagy másnéven babyboomer körmök esetén. Az új fejlesztésű zselék optikai színkiemelő és fehérítő formulát tartalmaznak, melynek köszönhetően az eredmény ragyogó, vakító fehérség.

Az ideális fehér zselé gyorsan és alaposan átköt

 

#Kötési idő: mennyi az annyi?

Tartsuk szem előtt a kötési időt is, az ideális fehér zselé gyorsan és alaposan átköt, UV lámpában 2, maximum 3 perc alatt, LED lámpában 30-60 másodperc alatt tökéletesen meg kell kötni a belsejének is. Az építő fehér zseléket az alapréteg után kell felvinnünk a körömre, az ecsetünkkel kialakítjuk a mosolyvonalat, majd lámpázás után a teljes körmöt bevonjuk átlátszó zselével, a fehér részre csak vékony réteget húzva. Fixálás után a körmöket megreszeljük, a fényt pedig top géllel adjuk vissza.

 

 

A köröm fényét top gellel biztosítjuk


#Film Gel, az extra rövid kötési időért

A rikító, mega fehér, ún „Film Gel” típusú lágy zseléket arra fejlesztették ki, hogy az átlátszó vagy rózsaszín anyagból készült körmök szabadszélét reszelés után bevonjuk velük, a lakkozást helyettesítendő és tartósítandó. Ezek az anyagok nem alkalmasak arra, hogy vastagabb rétegben a köröm belsejébe kerüljenek, mert belső szerkezetük gyengíti a köröm statikáját, ezen kívül fennáll annak a veszélye, hogy a vastagság miatt csak a felszínük köt meg, középen pedig nyers marad. Ezeknél a típusú zseléknél különösen ügyelnünk kell a használatnál arra, hogy extra magas pigmentáltságuk miatt nagyon vékonyan vihetjük csak fel a felületre, különben megráncosodnak vagy a közepük nyers marad. Ezeket az önterülő, film-zseléket ajánlott két nagyon vékony rétegben felvinni, azért is nevezik őket film zselének, mert szinte film vékonyságban kell használni, fixálás mentesen, extra rövid kötési idővelA megreszelt köröm felületére lakkozásszerűen, vékony rétegben visszük őket fel a saját ecsetjükkel vagy egy erre a célra megfelelő ecsettel, ügyelve a mosolyvonal kialakítására. 20-30 másodperces Led lámpában történő köttetés után a köröm fényét top géllel biztosítjuk.

 

Cikk szerzője és a körmök készítője:

Darabos Évi

Mester oktató
12x Hungarian Champion
3x European Champion
3x Winner of Winner at Nailympia London

 

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg  és készíts tökéletes francia körmöket! 

Cover Rose Gel
Körömágy hosszabbító zselé

Extreme White Gel
Extra fehér műköröm építő zselé

Ecset - zselé
Basic Line #6

Zselé - Top Gel
Fixálás mentes fényzselé

Lesd meg újdonságainkat is! 

Irány az újdonságok!

 

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints a IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Ha már tapasztalt szakember vagy, de szeretnél még továbbfejlődni, akkor válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz