2018 November 8.

Körömformák kezdetektől napjainkig 1. rész

3 részes cikksorozatunkban bemutatjuk a mai modern körömformákat és hogy hogyan is lehet őket könnyen kialakítani. Kezdjük is a legelején…

Néhány évvel ezelőtt, amikor először találkozhattunk a hegyes stiletto körmökkel, bizony a csodájára jártunk. Egészen addig a szögletes, a kerek, a mandula körömformákon kívül mással nemigen dolgoztunk és ez a nagyon hosszú és látványos forma megbotránkoztatta az érdeklődőket. Azóta megszoktuk, mitöbb, megszerettük ezt a formát, amely kecsessé, nőiessé varázsolja viselőjét.  A stiletto megjelenése után szinte folyamatosan megismerkedhetünk az újabb és újabb formákkal, amelyek ma már széles tárházat biztosítanak a műkörmöt kedvelők számára. Lássuk tehát, hogy a mai kor modern nője milyen körömformákból tud szemezgetni!

 

A rövid körmöknél ideális a tompított szögletes körömforma

#szögletes köröm, avagy a jól ismert kocka

Régóta ismert, kedvelt és hordott forma. Szigorúan párhuzamos oldalak jellemzik, minden nézőpontból, a köröm szabadszéle fentről nézve egyenes, a sarkok élesek.

#tompított szögletes

A rövid körmöknél talán a legelterjedtebb forma. A hagyományos szögletes köröm finomított változata, ahol a köröm sarkait kissé lekerekítjük, a szabadszélt pedig a teljesen egyeneshez képest kissé ívesebbre formázzuk, amely rendkívül kényelmes viseletet biztosít.

 

 

Az örök klasszikus mandula

#kerek vagy mandula?

Közkedvelt, igen kényelmes viselet a kerek körömforma. A szabadszél félkörívet formáz, nincsenek sarkok vagy élek. Hosszabb szabadszél esetén is az oldalak a stresszpontoktól kiindulva szűkülnek, az oldalak sehol sem párhuzamosak egymással.

A kerek formával összehasonlítva kissé hegyesebb, kecsesebb, erősebben szűkülő a mandula forma. Hosszabb és rövidebb változatban is szépen mutat minden kézen. Nőies, természetes hatása miatt minden korosztály kedveli. Könnyen megszokható, nagyon kényelmes viselet.

 

 

 

A stiletto a hosszú körmökön érvényesül igazán

#stiletto, amely kecsessé, nőiessé varázsolja viselőjét

A legkönnyebben talán a „hegyes” formával jellemezhető. Jelentése: hegyes tőr, tűsarok. Az oldalai fentről nézve teljesen egyenesek, nem ívesek, egyenlő szárú háromszöget formáznak és oldalról nézve is, a stresszpontoktól indulva a köröm hegyéig egyenes vonalat adnak, a köröm szabad szélénél pedig a köröm középvonala és az oldalvonalak egy pontban találkoznak. A magassági pontot a körömlemez feléhez vagy hátsó harmadához kell kiépítenünk és kissé magasabbra kell készítenünk, hogy a körömlemezhez képest hosszú szabadszélnek stabilitást tudjon adni. Az egyenes oldalak miatt épített technikával készíthető el igazán szépen.  Speciális stiletto tip használata esetén ügyelnünk kell arra, hogy a tipet nem szabad sem rövidíteni, sem a formáján változtatni. Normál, szögletes tipből visszareszelve nem készíthető, mert a sarkokat lereszelve az oldalvonalak lefelé görbülnek. Ez a körömforma minél hosszabb, annál szebben, kecsesebben mutat, így egy normál sablon használata esetén legalább L-es hosszúságot érdemes készítenünk.

 

Cikksorozatunk következő részében bemutatjuk a vendégek által kevésbé ismert formaneveket és ami mögöttük van, mint például a gótikus stiletto, orosz mandula,  pipe körömformákat is. 

A cikk szerzője és a körmök készítője:

Darabos Évi

Mester oktató
12x Hungarian Champion
3x European Champion
3x Winner of Winner at Nailympia London

Elolvasom a következő részt!

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg  és készítsd el a tökéletes körömformát! 

Fiber Vitamine Gel
Üvegszálas építő lakkzselé

Base & Top Coat
Titániumos rugalmas alap- és fedőlakk

Zselé - Elastic Hard gel
Építő lakkzselé

Supreme Vízálló Reszelő
Professzionális reszelők új generációja

 

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints a IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Ha már tapasztalt szakember vagy, de szeretnél még továbbfejlődni, akkor válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz