2019 Január 8.

Körömformák kezdetektől napjainkig 3. rész

3 részes cikksorozatunkban bemutatjuk a mai modern körömformákat és hogy hogyan is lehet őket könnyen kialakítani. Ha még nem olvastad cikksorozatunk első vagy második részét, kattints a lentebbi gombok egyikére!

Elolvasom az első részt!

Elolvasom a második részt!

Miután már szó volt a jól ismert kockáról, kerektől és manduláról, valamint egykoron megbotránkoztató stilettoról, az előző részben pedig bemutattuk ezek gótikus változatait, illetve az orosz mandulát és a pipe-t is. Így nem maradt más hátra, mint hogy lerántsuk a leplet az edge, a bridge és a monroe sajátosságairól.

marilyn monroe GIF by Maudit

#edge, semmi ív, semmi gömbölyű forma

Jelentése: él. Speciális forma, amelynek nehézségét a párhuzamos oldalak és az egyenes oldallapok adják. Ennél a formánál szinte minden előzőekben tanult mozdulatunkat el kell felejtenünk: nem reszelhetünk íveket, gömbölyű formákat. Oldalról nézve az oldalai vízszintesek, fentről nézve pedig  egyenesek, egymással párhuzamosak, de vannak már olyan edge változatok is, amelyek kissé szűkülő oldalvonalakkal rendelkeznek. A köröm vége oldalról nézve a pipe-hoz hasonlóan kb. 45 fokos szöget zár be. 

Edge, ahol minden előzőekben tanult mozdulatunkat el kell felejtenünk

A köröm vége fentről nézve is különleges – a párhuzamos oldalak a köröm szabadszéle felé haladva éles szögben megtörnek és egyenes oldalú háromszöget formáznak. Szemből nézve a köröm nem íves, hanem a háztetőhöz hasonlóan ék alakú, középen határozott töréssel. Ez a törés nem csak a köröm alján, hanem a felületén is látható éles gerincet képez, amely  a köröm középvonalánál fut végig a szabadszélen, egészen a körömágy feléig. Ennek az ék alaknak köszönhető, hogy a köröm szabadszéle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A magassági pont és ív megegyezik a pipe formánál megismerttel, a középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak. Hajlítást ennél a formánál is alkalmazunk, ami ebben az esetben nem íveltebb, hanem élesebb szöget adó ék alakot fog eredményezni. Az ék alakú körmöket építéssel vagy speciális edge tippel hozhatjuk létre, ahol azonban szintén ügyelnünk kell arra, hogy a hosszt és formát csak nagyon kis mértékben változtathatjuk, mégis inkább a köröm sablonos építése a célszerű a pontos elkészítéshez. Az edge köröm is azon kevés speciális formák közé tartozik, amely röviden is szép, mutatós körmöket eredményez. A köröm vége oldalról nézve kb. 45 fokos szöget zár be az edge esetén is, épp úgy, mint a pipe körömnél.

 

A bridge körömnek két éle van és a híd egy fordított V alakot formáz - Gáspár-Köbli Kriszta munkája

#bridge, ahol már nem csak egy él van


Jelentése: híd. Az edge köröm alapján készült forma, a legfőbb különbség, hogy nem egy élet látunk középen, hanem kettőt, amelyek híd szerűen egy fordított V alakot formáznak. Oldalról nézve az oldalak itt is vízszintesek, fentről nézve egyenesek, egymással párhuzamosak. A köröm vége oldalról nézve az edge-el megegyezően kb. 45 fokos szöget zárnak be. A köröm vége fentről nézve itt is egyenes oldalú háromszöget formáz. Szemből nézve a köröm nem íves, hanem a háztetőhöz hasonlóan ék alakú, középen határozott töréssel. Ez a törés Bridge köröm esetén csak a köröm alján látható. A köröm felszíne  egyenes, vízszintes, amely két éles gerincet képez, szabadszél hegyétől a stresszpontok  irányába.  Az edge-hez hasonlóan a köröm szabadszéle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A magassági pont és ív megegyezik a pipe és edge formánál megismerttel, a középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak. Hajlítással ezt a formát is keskenyebbé tehetjük, amely élesebb szöget adó ék alakot eredményez. A bridge körmöket építéssel vagy speciális edge tippel hozhatjuk létre, tip használata esetén azonban ügyelnünk kell a bridge forma sajátos felszínére. 

 

Ez az igazi monroe, nem a Marilyn

 

#monroe, de nem a Marilyn

A monroe egy régebbi, de elfeledett körömforma, ami most újra divatossá válik. A szögletes köröm kecsesebb változata, ahol az oldalvonalak erősen szűkülnek, ezáltal a köröm szabadszéle egy erős patkó formát ad ki. Oldalról nézve a köröm oldalai vízszintesek, fentről azonban egyenesek, de erősen szűkülnek.A köröm vége egyenes, a sarkok pedig a szögletes formának megfelelően élesek. A speciális formák legtöbbjéhez hasonlóan a középvonal és az oldalvonalak a szabadszél felé haladva párhuzamosak. A speciális formát csak építéssel készíthetjük el, a hossz kialakításánál pedig legalább egy sablon hosszúságot kell készítenünk. 

 

 

Ezzel cikksorozatunk végére értünk. Reméljük segítettünk nektek eligazodni a körömformák világában és sikerült tisztázni egy-egy speciális körömforma esetén, hogy miben is különbözik a többitől.  A lényeg, hogy egy szép és jól kidolgozott köröm, bármilyen formát is választ a vendég, mindig gyönyörködteti a szemet. :)

A cikk szerzője, az edge és a monroe köröm készítője:

Darabos Évi

Mester oktató
12x Hungarian Champion
3x European Champion
3x Winner of Winner at Nailympia London

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg  és készítsd el a tökéletes körmöket! 

Cuticle Oil
Vitaminos körömápoló olaj

Buffer
4 oldalú tömbreszelő

LacGel Lakkzselé
1 lépéses lakkzselé

Díszítő ecset
Közepes hosszúságú, vékony szintetikus műszőr

 

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints a IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Ha már tapasztalt szakember vagy, de szeretnél még továbbfejlődni, akkor válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz