2019 Március 19.

Műkörömkészítési hibák 2. – Amikor már befellegzett a köröm is

Cikksorozatunk előző részében a repedezés, töredezettség és a leesés került a középpontba. Ha még nem olvastad, a gombra kattintva rögtön ott találod magad! 

Elolvasom az előző részt!

A körömhibák ha szeretjük, ha nem, elkerülhetetlenek a munkánk során. Előbb-utóbb mindenki találkozik vele és ekkor bizony tudnunk kell, hogyan előzhetjük meg vagy javíthatjuk ki. Lássuk mit érdemes tudni a fehér foltokról, a köttetés nehézségeiről és az érzékenységről!

Porcelán és zselé esetén még menthető a köröm, de a TIP-et újra kell rakni.

 

#Fehér foltok (felhősödés)

Könnyen nem csak a mi fejünkben, de a körmön is felhősödést okozhat, ha a porcelánt és a liquidet nem megfelelő arányban keverjük össze. Az ekkor megjelenő fehér foltokat kireszeléssel tudjuk javítani. Figyeljünk, hogy az ecset átitatását és a por felvételét követően le kell ütögetni a maradék port az ecsetről és hagyni, hogy a termékek összevegyüljenek. A szemcséknek kissé fényesnek kell látszódniuk.

Ugyanígy felhősödést tud okozni a buborékképződés az anyagban. A porcelán esetén elkerülhető ez, ha az ecsetet a liquid felvétel után lehúzzuk a tálka oldalán úgy, hogy abból a levegő kiszoruljon. A zselében lévő buborékok a kötés előtt távolíthatók el kiszúrással.

Amennyiben a felhősödést TIP levegős felragasztása okozta, akkor nincs mit tennünk. A TIP műköröm cseréje és szabályos új felragasztása az egyetlen megoldás a hiba orvoslására.

Ha valami nem köt meg, az nem biztos, hogy a mi hibánk.

 

#Az alapanyag túl hosszú idő alatt, „nehezen” köt

Hasonlóan a fehér foltok képződéséhez a porcelánok esetén a nem megfelelő arányú keverés a liquiddel bizony kötési problémát is okozhat. Ilyenkor egy felhősödéssel együtt elég borúsan tekinthetünk a vendég körmére. Mind a felhősödés, mind a kötési probléma kiküszöbölhető, ha megfelelő 2:1 arányú keveréket használunk. Ez azt jelenti, hogy vagy gyorsabban kötő port alkalmazunk, vagy a liquidünk köt gyorsabban.

Ha valami nem köt meg, az nem mindig a mi hibánk. Könnyen előfordulhat, hogy eszközeink megfáradtak. Ha gyenge az UV lámpa fénye, akkor ne várjuk, hogy megfelelően átkötnek anyagaink. Persze egy egyszerű égőcsere könnyen megoldja a problémát. A kötési időknél ugyanakkor fokozottan ügyeljünk, hogy a használt lámpánknak (UV, Led vagy kombinált) megfelelő anyagot használjunk és ahhoz mért ideig köttessük alapanyagainkat. A Led lámpákban gyorsabban kötnek az anyagok, ugyanakkor csak a kombinált lámpák biztosítják, hogy a gyorsaság mellett az UV anyagok is megkössenek. A lámpákról részletesebben A kötési idő titka cikkünkben olvashatsz.

Használjuk lámpánkon a fájdalomcsökkentő módot!

 

#Túlérzékenység

A műkörömre való túlérzékenység a vendégek körében több esetben is előfordulhat. Az alapanyag bőrrel való érintkezése okozhat vendégeinknél túlérzékenységet. Ezt elkerülhetjük, ha nem használjuk azt az anyagot vagy ha mégis, bőrrel való érintkezés esetén azonnal eltávolítjuk a bőr felületéről. Ha UV fényre allergiás vendégünk, a mai műköröm technikák korlátozottan elérhetők. Ilyenkor nincs más választásunk, mint a fényre kötő alapanyag helyett más anyagokat használni.

Végül túlérzékenység léphet fel hő vagy mechanikai hatásra, mivel a vendég körömlemeze sérült vagy túl vékony. A Fusion Universal lámpákon elérhető ehhez a fájdalomcsökkentő mód, így ilyenkor ezt érdemes használnunk. Ugyanakkor ilyen esetben a legjobb megoldás az, hogy a megszokottnál óvatosabban végezzük a munkánk és kiemelt figyelmet fordítunk a vendég érzékenységére.

Legyen felhősödés, lassú vagy rossz kötés, esetleg túlérzékenység…kellő figyelemmel ezek a problémák kezelhetők, javíthatók. Ha egy körmöt nem jól készítünk el vagy hibánk felfedezésekor nem javítjuk azt, nem csak vendégünk, de az ő környezetük is rossz véleménnyel lesz rólunk. A vendégeink is emberből vannak, így ahogy a jót, a rossz munkát is el fogják mondani környezetüknek. Egy precízen elkészített köröm, még ha javítani vagy újra is kellett csinálnunk egy ujjon, mindig elégedettséget fog kiváltani vendégeinkből. Ne legyünk borúlátók, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik! 

 

Tetszett a cikk? Érdekel a folytatás? Kattints a gombra és nézd meg a többi körömkészítési hibát is!

Elolvasom a következő részt!

 

Gyere el Te is ingyenes körmös továbbképzésünkre és ismerd meg a legújabb trendeket!
Országszerte 21 városban leszünk!

Regisztrálj rendezvényünkre és Tiéd 15% kedvezmény a helyszíni vásárláskor!

További részletek

 

 

Termékajánló: 

Kattints a képre, rendeld meg és készíts Te is tökéletes körmöket! 

Fusion Universal Lamp
Kombinált UV/LED lámpa

Gyors Pink porcelán
Gyors kötési idejű porcelán

AcrylGel készlet
Limitált kiadás - 10%-kal olcsóbb

Intensive Liquid
Gyors kötésű liquid

Újdonságainkért kattints IDE! Akciós termékeinket pedig ITT találod!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tanulj  nálunk trendszakmát és tűnj ki a többiek közül!

Nail&Beauty Academy Kft.  

OKJ-s képzéseink már az ország több pontján elérhetők! A szakmai hátteret a több éves tapasztalattal rendelkező mesteroktatóink biztosítják. Oktatásainkhoz a  Perfect Nails alapanyagait használjuk, így tudjuk a legújabb trendeket és technikákat a legmagasabb szinten átadni a jövő szakemberei számára.

Miért válassz minket?
  • Garantált szakmai fejlődés
  • Egyénre szabott oktatás
  • Kiscsoportos képzések, családias, barátságos légkörrel
  • Speciálisan kidolgozott tananyag és ingyenes szakkönyv biztosítunk

További részletekért kattints IDE

 

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Legyél kezdő vagy tapasztalt szakember mi segítünk továbbfejlődni! Válasz a tanfolyamaink közül és jelentkezz! 

Tovább a tanfolyamokhoz